Jste pod vlivem měsíce?

22.05.2013 11:41

Už od samotného úsvitu dějin žijí lidé pod vlivem Měsíce. Jeho přitažlivá síla periodicky vzdouvá hladiny pozemských moří a působí jako účinný stabilizátor sklonu rotační osy Země. I když bývá vliv Měsíce na některé přírodní jevy často silně přeceňován, není vyloučeno, že některé souvislosti nám stále unikají.

Měsíc má mnoho různých tváří, ale přesto zůstává stále stejný. Astronomové říkají, že mění fáze. Celý tento úchvatný životní cyklus měsíčních proměn se nazývá lunace a trvá přesně 29 dní 12 hodin 44 minut a 2,8 sekundy.

Možná jste zaznamenali, jaký mají měnící se měsíční fáze na vás vliv.

 

 

Přibývající měsíc - Fáze od novoluní do úplňku, Měsíc narůstá
Cítíme příliv energie, všechno se daří, přichází zotavení, růst, doba vhodná k budování vztahů, funguje posílení organismu, tělo dobře využívá vitamíny a minerály a taky snadněji přibývá na váze. Akce, které podnikneme budou mít dlouhodobý efekt.

 

Úplněk - Jasná fáze, kdy je měsíc vidět celý
Soupá nervozita, neklid. Máme tendenci ke zveličování, staré rány na duši se ozývají, zásadní rozhodnutí raději odložme. Dejme si pozor na neuvážené experimenty. Už krátce před úplňkem cítíme únavu, tělo vše mění na tuky, proto je dobrý jednodenní půst - nastartuje tělo k hubnutí.

u-1-.jpg

Ubývající Měsíc  - Fáze od úplňku k novoluní, Měsíc se zmenšuje

Nastává celkové uvolnění, vydávaná energie se rychle obnovuje, je to doba pro chirurgické zákroky, očistné a hubnoucí kůry, období pro zbavování jedů. Dva dny před novoluním už načíná stoupat napětí, nesoustředěnost, sebe destrukce.

 

Novoluní  - Temná obloha, bez měsíce

Můžeme cítit úzkost, depresi. Tuto dobu mohou využít umělci, vzrůstá kreativita. Taky novoluní je doba vhodná pro krátkodobou očistu – půst. Šanci na úspěch má, pokud se při novoluní začnete se zbavovat zlozvyků. 

 

Zdroj: www.astragal.cz/clanky/tematicke-clanky/faze-mesice-a-jeho-vlivy-na-nas-a-nasi-planetu/vliv-jednotlivych-fazi-mesice-na-cloveka.html

 

Srovnejte jaký názor má na vliv měsíce astronomie

mesic.astronomie.cz/vliv-mesice.htm

 

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode